Udruga Ivana Perkovca – za očuvanje kajkavske ikavice i promicanje zavičajne kulturne baštine

zg

U Petrinji svečano uručena 23 ugovora odobrena na Pozivu „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“

Ured za udruge Vlade RH objavio je prvu Odluku o financiranju za Poziv „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“. Pozivom se želi osigurati razvoj civilnoga društva u Republici Hrvatskoj koji osigurava ujednačen regionalni društveno – ekonomski rast i demokratski razvoj Republike Hrvatske. Specifično, Poziv je usmjeren jačanju kapaciteta OCD-a aktivnih u lokalnim zajednicama za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima te za neposredan rad u područjima koja se financiraju kroz Europski socijalni fond (zapošljavanje, obrazovanje, socijalno uključivanje, dobro upravljanje) na lokalnoj razini. Također, Poziv je usmjeren unaprjeđenju kapaciteta organizacija civilnoga društva za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama.

Temeljem Odluke o financiranju ugovoreno je prvih 23 projekta ukupne vrijednosti 10.652.935,18 kuna.

Udruzi Ivana Perkovca za Ugovor UP.04.2.1.11.0732 pod nazivom “POMOZIMO NAŠIM KRAJEVIMA” dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 494.497,00 kn.