Udruga Ivana Perkovca – za očuvanje kajkavske ikavice i promicanje zavičajne kulturne baštine

zg

Sve moje ljubavi

“Sve moje ljubavi” naziv je izložbe slika Nade Lozar – Tomašić, postavljenoj u Gradskoj knjižnici Ante Kovačića u Zaprešiću.
Slikarica, ali i pjesnikinja s četiri objavljene zbirke pjesama, čitala nam je na otvorenju vlastite izložbe stihove iz svojeg pjesničkog opusa, uz glazbeni intermezzo mladog virtuoza Karla Prcajića, polaznika Glazbene škole “Pavao Belas” u Brdovcu.
I slikarica/ pjesnikinja i mladi gitarist žive u Ključu Brdovečkom i potječu iz obitelji Krušlin te su u daljnjem srodstvu sa slikarom Mihovilom Krušlinom – “najvećim hrvatskim akvarelistom.” (A.G.Matoš)
Izložbu je priredila i večer poezija vodila Marija Bartolić, voditeljica Zavičajne zbirke u zaprešićkoj knjižnici, a o bogatom stvaralaštvu Nade Lozar – Tomašić, govorila je Jasna Horvat, predsjednica Udruge Ivana Perkovca u Šenkovcu.
Pjesnik Stjepan Jakševac zavapio je svojim stihovima: “… O, Bože, zašto mi nisi dao/ da slikar budem pa da /sve radosti i bolove svijeta naslikam?/ Da na platnima veličam svetost žuljeva/ naroda moga.
U svojim skromnim rimama tek odsjev svega osjećam.”
Nadi Lozar – Tomašić i u rimama i na slikarskim platnima to se ostvarilo.