Slati svjetlost u dubine ljudskog srca – to je poziv umjetnika

“Slati svjetlost u dubine ljudskog srca – to je poziv umjetnika”

U 16. Noći muzeja, u Općoj pučkoj školi u Šenkovcu u organizaciji Udruge Ivana Perkovca postavljena je u prozorima i ispred ulaza u zgradu izložba umjetničkih slika Senke Petek, pod nazivom Pred Senkinom kućom. Večernji šetaći su u Noći muzeja zasigurno zamijetili i razgledali dio privatne ostavštine koja obuhvaća likovni opus od dvadeset jednog umjetničkog djela. Izložene slike dio su Senkine privatne umjetničke kolekcije koja se „igrom sudbine“ nakon njezine smrti, a odlukom životnog suputnika Antuna Hosnija, skrasila u Općoj pučkoj školi u Šenkovcu.

U noćnom pejzažu Noći muzeja, Senkine cvjetne livade pod golemim zvjezdanim nebom i u osvijetljenim oknima Stare škole, zasjale su živim koloritom iz kojeg izvire radostan duh čiste slikaričine duše, darujući nam svoj životni optimizam. Iako samouka, Senka je stvarala originalna i autentična djela i bit će zasigurno daljnji poticaj stvaranja i okupljanja slikara – njezinih prijatelja. Zahvaljujući svojim koloritima – Senka živi i s nama je!

Jasna Horvat