Udruga Ivana Perkovca – za očuvanje kajkavske ikavice i promicanje zavičajne kulturne baštine

zg

OBOJANI SUSRET U ŠENKOVCU 6. LIKOVNA KOLONIJA UDRUGE IVANA PERKOVCA

Vrijedni članovi naše Udruge Ivana Perkovca iz Šenkovca održali su 18. rujna 2021. godine na Seoskom gospodarstvu Stara Preša u Šenkovcu 6. Likovnu kolonija pod nazivom “Pred Senkinom kućom igra sutlanskih boja, pjesme i riči”.
Tridesetak likovnih umjetnika – članova udruge i gostiju – slikali su u pitomom krajobrazu šenkovljanskog imanja, poznatijeg pod nazivom Stančićevo (nazvanom prema vlasniku Stančiću koji je ovdje živio do završetka 2. svjetskog rata).
Ovu 6. Likovnu koloniju i susret likovnih umjetnika i ljubitelja slikarstva nazvali smo imenom Senke Petek, našom prerano preminulom članicom udruge. Zahvaljujući inicijativi Senke Petek i Antuna Hosnija udruga je i započela s održavanjem likovne kolonije te se ona godinama održavala na ladanju Senke i Tončeka na brežuljku ponad Šenkovca. Ovogodišnja kolonija održana je prvi puta na drugoj lokaciji u Šenkovcu te nam je i ove godine podarila pregršt vrijednih umjetničkih djela. U listopadu će se održati i izložba slika u Staroj školi u Šenkovcu, sjedištu naše udruge.
Pokrovitelji 6. Likovne kolonije su OTP banka d.d. i Općina Brdovec.

Foto: Sanja Grgić Ćurić / Foto Hrvatska