Udruga Ivana Perkovca – za očuvanje kajkavske ikavice i promicanje zavičajne kulturne baštine

zg

Noć muzeja 2021.

I ove godine Udruga Ivana Perkovca u Staroj školi u Šenkovcu organizira na Noć muzeja, u petak 29. siječnja 2021. godine od 18 do 22 sata.
Tema ovogodišnje Noći muzeja jest “Zadaće muzeja u uvjetima kriza!”
Ovogodišnji program pripremili smo sukladno mogućnostima i općem epidemiološkom stanju te će se dio programa odvijati putem digitalnih medija i prenositi „uživo“ zahvaljujući Televiziji zapad, a dio u stvarnom prostoru – prozorima Stare škole i ispred zgrade. Prvi dio programa – Večer poezije pod nazivom “Kat mi je teško, popifka zvoni” odvijat će se putem digitalnih medija i prenositi „uživo“ iz Opće pučke škole u Šenkovcu. Pjesnici će govoriti svoje stihove na ikavskoj i iekavskoj kajkavštini te promovirati jezičnu baštinu i njezin utjecaj na suvremene tendencije te promicati važnost interakcije baštinske ustanove s lokalnom zajednicom. Sudjeluju: Ivica Ivanković, Mia Kukolj, Dragutin Mihalinec, Tina Petrinšak, Marica Planinšek i Nada Lozar – Tomašić.
Drugi dio Noći muzeja bit će izložba umjetničkih slika postavljena u prozorima zgrade Opće pučke škole i na njezinom ulazu te će posjetitelji “izvana” prvi puta moći razgledati dio umjetničke ostavštine nedavno preminule slikarice Senke Petek. Izložba “Pred Senkinom kućom” bit će organizirana u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama.
Uz raznovrsni program Noći muzeja, nudimo i domaće kolače i kuhano vino ispred zgrade Stare škole.
Dobro nam došli!

https://nocmuzeja.hr/muzej/udruga-ivana-perkovca-opca-pucka-skola/