Udruga Ivana Perkovca – za očuvanje kajkavske ikavice i promicanje zavičajne kulturne baštine

zg

Likovna kolonija “igra sutlanskih boja, pjesme i riči”

Obilježavanje Dana europske baštine u organizaciji Udruge Ivana Perkovca iz Šenkovca i potporu Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije započelo je Likovnom kolonijom „Igra sutlanskih boja, pjesme i riči“. U subotu 23. rujna 2017. godine likovna kolonija je okupila dvadesetak likovnih umjetnika i ljubitelja kulturne i prirodne baštine s područja Zagrebačke županije i grada Zagreba. S vidikovca u Šenkovcu uz Brdovečki put, s kojeg se prostire mirna savsko-sutlanska dolina omeđena Cernikom, Mokricama i Samoborskom gorjem, u ugodnom društvu domaćice Senke Petek i domaćina Antuna Hosnija, nastala su djela koja će bit predstavljena na izložbi 20. listopada 2017. godine u Šenkovcu.

Podsjetimo, Ministarstvo kulture uvrstilo je aktivnosti Udruge Ivana Perkovca u obilježavanje Dana europske baštine 2017. Budući je ovogodišnja tema „Baština i priroda – krajolik mogućnosti“, kao suorganizator uključila se Javna ustanova Zeleni prsten predstavljanjem rijeke Sutle i Save uzvodno od Zagreba kao dijela europske ekološke mreže.

U ponedjeljak 2. listopada 2017. od 18 do 21 sat u Općoj pučkoj školi u Šenkovcu održat će se tradicijska radionica kinča, a u istom prostoru u petak 20. listopada 2017. bit će svečano otvorenje izložbe „Igra sutlanskih boja, pjesme i riječi (riči)“ s prigodnim programom povezivanja kulturne i prirodne baštine.