Udruga Ivana Perkovca – za očuvanje kajkavske ikavice i promicanje zavičajne kulturne baštine

zg

DANI EUROPSKE BAŠTINE 2021. – BAŠTINA ZA SVE

Baština, tradicija i umjetnost u kojima ima života ne prikazuju prošlost, one se nastavljaju!

Jezična i kulturna baština donjosutlanskog kraja kao dio hrvatske i europske baštine još se jednom, ovoga puta programom kojem još nismo imali prilike prisustvovati, predstavila posjetiteljima i sudionicama ove manifestacije u Staroj školi u Šenkovcu!

“Rič h srcu” naziv je ovogodišnjih aktivnosti koje su zajedno proveli SŠ Ban Josip Jelačić iz Zaprešića, Gradska knjižnica Ante Kovačića iz Zaprešića i Udruga Ivana Perkovca iz Šenkovca. Velika zahvala prof. Zdravki Kramarić, njezinim učenicima i kolegicama i kolegama Srednje škole Ban Josip Jelačić, učenicama OŠ Ante Kovačića iz Marije Gorice Tini Petrinšak i Miji Kukolj i njihovim obiteljima, pjesniku i kiparu Franji Haramini, pjesnicima Nadi Lozar – Tomašić, Marici Planinšek i Dragutinu Mihalincu, predsjedniku Matice hrvatske Mirku Ivanjeku, svim posjetiteljima i članovima Udruge Ivana Perkovca na organizaciji.

Zahvala Općini Brdovec i OTP banci d.d. na pokroviteljstvu. Program Dana europske baštine provodi Ministarstvo kulture i medija kako bismo i u ovim vremenima kao društvo dodatno doprinijeli na području obrazovanja općenito, a osobito u području kulturne baštine i kulture, što predstavlja vrijedan zalog za dobrobit budućih generacija.