Cjelodnevni izlet članova Udruge Ivana Perkovca u Rogatec, 5.7.2024.

Dana 5.7.2024. članovi Udruge Ivana Perkovca posjetili su pedesetak km udaljeni Rogatec, u susjednoj nam Sloveniji; Muzej na otvorenom i Dvorac Strmol

Program izleta:

9.00 dolazak u Muzej na otvorenom i pozdrav gazdarice sa pićem dobrodošlice (domači likeri, sok i voda).

9.10 podjeljeni u 3 grupe – radionica izrade kruha – ispekli svoj mali kruh – prezentacija kovača – prikaz kako su se nekada radili čavli – posjet pčelara i izrada sviječe od pčelinjeg voska.

10.20 razgled ekološkog biljnog vrta i radionica, gdje su svi izradili bio kremicu za usne (šetnja kroz ekološki biljni vrt u muzeju, prezentacija biljnih proizvoda u muzeju sa ekološkim certifikatom 100% prirodnih sastojska te savjetovanje o upotrebi proizvoda vezano na tegobe sa zdravljem posjetitelja te biljna radionica, gdje si izradite svoj balzam za usne).

11.30 domaće jelo enolončnica – varivo s povrćem, žitaricama i kobasicom. Poslužuje se s domačim kruhom. Za desert slasticu Sirova zavihanka.

13.30 dolazak u Dvorac Strmol Rogatec – renesansno – barokni dvorac Strmol

Usluga: vođena tura dvorcem i prezentacija pletenja od pruća i tkanja i razgled centra Rukotvorina.

17:30 završetak izleta i povratak u Šenkovec

Fotografije pokazuju predivan dan, druženje, prirodu, kulturu, suradnju.

Gradimo kulturne mostove suradnje!