Udruga Ivana Perkovca – za očuvanje kajkavske ikavice i promicanje zavičajne kulturne baštine

zg

5. HARMIČKA OCVARKIJADA / ČVARKIJADA

Pozivamo Vas da se sa svojom ekipom od najmanje četiri člana uključite u 5. Harmičku natjecateljsku ocvarkijadu / čvarkijadu Spravljanje ocvarkov kak su ih nigda dilali naši stari za kosce teri buju kosili, a se drugo bumo pojili!
– u subotu, 03. ožujka 2018. u 12 sati na Trgu Ivana Perkovca (igralište na Harmici)

Svakoj ekipi organizator će pripremiti paket oguljenog špeka kojega morate narezati i otopiti u kotlu i tako se boriti za jednu od prve tri nagrade. Nakon topljenja špeka, mast treba procijediti, a čvarke stisnuti te će dio čvaraka svake ekipe ocijeniti povjerenstvo sastavljeno od po jednog člana iz svake ekipe. Ocjenjuju se izgled, okus, boja, oblik i kakvoća čvaraka, a za najbolje pripremljene čvarke ekipe će biti nagrađene vrijednim nagradama. Na ocvarkijadu/čvarkijadu svaka ekipa mora dovesti kotel, noževe, daske za rezanje, prešicu za stiskanje čvaraka, cjedilo, banjicu za mast i sve ostalo što je potrebno za čvarkijadu. Organizator je za sve sudionike ocvarkijade i posjetitelje osigurao hranu, piće i dobru zabavu uz druženje i likof!

Dio otopljene masti i čvaraka moći će se kupiti po popularnim cijenama, a zarada ide u humanitarne svrhe. Molimo vas da nam do četvrtka, 01. ožujka na priložene brojeve mobitela prijavite svoje ekipe te se u što većem broju odazovete na 5. Harmičku ocvarkijadu/čvarkijadu!
Dojdite, lipo bu!

Organizatori: Vijeće mjesnog odbora Harmica, Franjo Krčan, mob: 099/6821 800 – Udruga Ivana Perkovca, Šenkovec, Jasna Horvat, mob: 091/5327 298
Pokrovitelj manifestacije: Općina Brdovec, TZ «Savsko sutlanska dolina i brigi», Laura d.o.o. Harmica, OPG Jurkas Harmica, Salon cvijeća «Ruža», Jakšina d.o.o.
Medijski pokrovitelji: TV Zapad, Radio Sljeme, Prigorski Kaj